Kushtuar Familjës Shënjtë - Familjës Nazaretit për Familjët Katolike

Jezusi, Maria e Jozefi janë shembuj për ne, se si duhët të jetojmë në përkim e dashuri unitetin familjar, dhe familjen ta ruajme nga çdo rrezik.


Jezu Krishti - Shembull si duhet te jet nji Femi ne nji Familje dhe ne Shoqeri.

Shejta Mari - Zoja e Bekuar Shembull i gjinis Femrore, te Fejuarave, Bashkshorteve, dhe Nenave.

Shën Jozefi - Shembull i gjinis Mashkullore, te Fejuarve, Bashkshortave, dhe Babave.

...pra, Familja e Nazaretit eshte nji Familje Ideale per ta marr si nji Shembull në të gjitha aspektet.


Familja eshte nji gje e Shejte, pra perkujdesuni per te ashtu siq e meriton.

Lypset kujdesi i veqant dita dites, me fjal dhe me vepra te mira, me Dashuri dhe Mirkuptim.
Te gjitha keto mund ti bejmi nese Zotin e kemi ne vend te pare ne jeten tone.
Mbi te gjitha le te jet Zoti - Dashuria dhe Familja.
...le te Shpresojmi per nji te ardhme me te mire ne çdo familje, ne çdo mardhenje martesore, shpresa mos te humb kurre, pra me ne fund na mbetet; Feja, Shpresa dhe Dashuria, siq thot edhe Shen. Pali Apostul.
Le te mbretrojne keto tri Gjera ne zemrat tona, ne jetën tone...


Tema e familjes është jashtëzakonisht aktuale edhe sot,.... po ashtu dhe Fjala e Zotit e kësaj feste na tërheq vëmendjen tonë te të gjithëve, prindër e fëmijë ndaj vlerave njerëzore nga të cilat duhet të burojnë sjelljet dhe veprimet e mira e të drejta, në mënyrë që çdo familje të jetë e denjë të quhet Familje; vend i formimit të personit,
vend i kultivimit dhe i rritjes e rrezatimit të vlerave njerëzore, shpirtërore, shoqërore, kulturore, kombëtare e botërore.


“Familja e Jezusit e meriton me të vërtetë
titullin - SHENJTË, sepse është e gjitha e pushtuar nga dëshira për të bërë vullnetin e Zotit, mishëruar në praninë e adhurueshme të Jezusit.

Nga njëra anë është familje si të gjitha të tjerat e, si e tillë, model i dashurisë bashkëshortore, i bashkëpunimit, i flijimit, i besimit të plotë në Provaninë hyjnore, në dashurinë për punën e në solidaritetin, domethënë në të gjithë ato vlera, që familja i ruan e i mbron, duke dhënë ndihmesën e vet të parë e më të rëndësishme për formimin e indit të çdo shoqërie”.


Ti lutëmi pra gjithëhere Familjës së Nazaretit, që të jetë e pranishme në jetën tonë, në Familjët tona dhe të na mbrojë nga çdo e keqe...

Te na udhezoje nga e verteta dhe jeta, ta kemi gjithmone si shembull në jeten tone, ta kemi shpresen e tërë në të dhe që të mbretërojë; Paqëja, Dashuria, Mirkuptimi, dhe Harmonia në çdo zëmër duke filluar nga ti, une, dhe keshtu me radhe dhe në Familjet tona ... shoqeri, atedhe, dhe boten mbare.